Ønsker I at blive gift i kirken, så kontakt kirkekontoret eller den præst, som I ønsker skal vie jer. Så kan I aftale dato for brylluppet og tid for den samtale, I skal have med præsten forud for vielsen.

I Danmark har en kirkelig vielse præcis de samme juridiske bindinger som en borgerlig vielse på et rådhus. Forskellen består i, at man i kirken får Guds velsignelse af ægteskabet.

De nødvendige papirer får I ved at henvende Jer til borgerservice i den kommune, hvor en af Jer bor. Når kommunen har undersøgt, at der ikke er noget til hinder for at I kan blive gift, udstedes en Prøvelsesattest. Den skal afleveres på kirkekontoret til videre registrering.

Her får I bekræftet dato og tidspunkt, og når datoen nærmer sig, kontakter præsten Jer for at gennemgå vielsen, ritual og salmer.

Når vielsen har fundet sted, udstedes en Vielsesattest

Har du spørgsmål til disse emner, så kontakt kirkekontoret
på tlf.: 4589 2231 eller send sikker mail, klik her